kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till order@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

SOMMARBLOMMOR I KRUKA-SNABBASTE SÄTTET ATT SKAPA BLOMSTERFRÖJD!

Hanna Wendelbo

inlägget presenterad i samarbete med Hasselfors Garden


Har du liksom jag upplevt att både maj och juni har gått alldeles för fort och att det helt plötsligt är midsommar och dags att verkligen starta upp sommarlivet i sommarstuga, altan eller uteplats? Och upptäcker att det liksom är lite…tomt… vid sittplatsen där du vill att det ska prunka och blomma och vara alldeles ljuvligt?

Lugn, här kommer lösningen på hur du enkelt och snabbt skaffar blomsterfröjd i din trädgård!

Sommarblommor-i-kruka-68.jpg

I år har jag lagt all min odlarenergi på blomsterbäddarna med snittblomsodlingen och inte hunnit med att göra fint och mysigt på altanen. Tack och lov blommar en del penséer fortfarande i sina krukor och stora dahlior är på tillväxt i sina stora kärl, men inför midsommar vill jag ju ha det fint, blommigt och mysigt överallt! På din handelsträdgård kan du hitta många fina växter, både perenner och sommarblommor kan vara härliga i kruka. Jag rekommenderar dig det varmaste att plantera några av dessa favoriter i krukor innehållandes U-jord från Hasselfors Garden. En bra och välgödslad jord i en kruka med stor jordvolym ger bra rotsystem och därmed mer blomrika plantor. Med långtidsverkande gödning i krukan blir det lättskötta sommarkrukor– du behöver bara vattna!

Sommarblommor-i-kruka-38.jpg

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN MED KRUKOR

Vi har ett stort trädäck i anslutning till huset. En stor markis sträcker sig ut och ger svalka åt en matplats nära köket inomhus, här är fint att sitta på kvällarna och se solen sjunka bakom bondens lada. Några steg ner kommer sedan altanen med den nedsänkta poolen. Genom att placera ut krukor med blommor på strategiska ställen kan jag dela in altanen i flera olika små rum, vilket gör att man alltid kan hitta ett ställe som passar, beroende på hur solen skiner, vinden blåser eller humöret man själv är på. 

Sommarblommor-i-kruka-59.jpg
Sommarblommor-i-kruka-36.jpg
Sommarblommor-i-kruka-89.jpg

I bortre hörnan av altanen är en av mina favoritställen, med den stora honungsrosen i ryggen och med en avgränsning av olika blommor i krukor blir det till en egen liten plats, med sin egna sköna stämning. Krukorna är i olika material och former, medan själva växtmaterialet utgår från en och samma  färgskala, rosa. Jag har valt olika växter med samtliga i det rosa spektrat. Pastellrosa, cerise, hot pink, ja, det var färgerna jag var ute efter!

Sommarblommor-i-kruka-32.jpg

JORDEN

När jag odlar i kruka väljer jag alltid Hasselfors Garden U-jorden då den gör halva jobbet för mig. U-jord är extra strukturstabil, vattenhållande och har god dränering tack vare tillsatsen av peatnuggets som är strukturfasta bitar av svarttorv. När det är regnigt och blött dränerar U-jorden bort vattnet, och när det är torrt sparar den på vattnet så att växterna inte torkar ut. Den luckra strukturen gör att rötterna kan väva igenom och utnyttja hela jordvolymen. Bra, eller hur?

Sommarblommor-i-kruka-3.jpg

Växterna får en bra start och växer ihop fint i krukorna. Det kommer att blomma hela säsongen därför att Hasselfors Garden U-jord är kraftigt gödslad med både snabbverkande mineralgödsel och långtidsverkande naturgödsel. Extra järn ger friska gröna blad. När jag odlar tex dahlior eller andra extra näringskrävande blommor i kruka tilläggsgödslar jag under säsongen med hönsgödsel som fått lösa upp sig i en vattenkanna. 

Färgskala Hot Pink

Färgskala Hot Pink

Verbena och Million Bells

Verbena och Million Bells

MINA SOMMARBLOMSFAVORITER

Verbena i alla dess former är verkligen en favorit i kruka på sommaren. Den blommar mycket och länge och brukar fullkomlig svälla över alla kanter efter bara några veckor. Här har jag kombinerat den chockrosa verbenan med en mjukare färgsättning på Million Bells. Två plantor av vardera i en kruka på 40-liter är lagom, just nu kan det se lite tanigt ut, men med hjälp av kraften i U-jorden kommer detta snabbt bli blomsterfröjd hela sommaren!

Diascia

Diascia

Tvillingsporre Diascia är en tacksam sommarblomma som blommar hela sommaren och den kan man plantera tidigt eftersom den klarar lite nattfrost. Även tvillingsporren vill inte ha det för blött om fötterna vilket gör den till en perfekt sommarblomma, den trivs i värmen.

Nemesia

Nemesia

Nemesia är en annan favorit. Tålig och lättodlad, får den bara riktigt bra jord fortsätter den blomma riktigt långt in på hösten. Det ser nästan ut som små kluster av fjärilar som bildar blommorna. Nemesian gör sig av med de gamla blommorna efterhand som de vissnar så man behöver inte hålla på och knipsa av överblommat. Det gör att den ser fin ut hela säsongen.

Pelargon ’Susan Payes’

Pelargon ’Susan Payes’

ÄLSKADE PELARGONER

Pelargoner är väldigt tacksamma i krukor utomhus, de gillar till och med att torka upp lite mellan gångerna, hur älskvärt är inte det? Under säsongen växter de till sig enormt och det är omöjligt att motstå denna blomma. Det finns många duktiga pelargonodlare i vårt land och jag valde den riktigt närodlade Supercascade Appleblossom och den rara helt ljuvliga ’Susan Payes’ pelargonen från en odlare bara ett litet stenkast från mitt föräldrahem! Det kan inte hjälpas, det är fint att veta var plantorna kommer ifrån.

Supercascade Appleblossom

Supercascade Appleblossom

LITE ÄTBART

På en solig uteplats passar det toppenbra att odla jordgubbar i kruka eller amplar. Då har man nära från jord till mun så att säga. ’Summer Breeze Cherry’, har förutom goda bär även de ljuvligaste blommor i starkt rosa, hur fint? 

Sommarblommor-i-kruka-13.jpg
Sommarblommor-i-kruka-51.jpg

Även örter är tacksamt att ha nära, då kan man plocka och krydda på både mat och efterrätt som man vill. När krukorna är så här små tycker jag att U-jorden är det bästa valet, så torkar det inte ut så lätt hos citronmeliss, oregano, mynta och rosmarin.

Sommarblommor-i-kruka-61.jpg

GLÖM INTE PERENNERNA!

Det finns så många vackra perenner att odla i kruka, men i och med att blomningen är aningen mer tidsbegränsad än sommarblommornas flor, välj en växt med ett vackert bladverk som är fint även utan blommor. 

Stjärnflocka, Astrantia, eller som den även kallas Linnes döttrar är en fantastik växt vars blommor drar till sig bin och fjärilar. Den blommar med ett flor tidig sommar, men om man sedan klipper av blomstänglarna brukar den komma tillbaka med ett senare flor också. Den kan övervintra i kruka här hos mig i zon 1, men oftast planterar jag ut den i rabatten på hösten. 

Alunrot

Alunrot

Stjärnflocka

Stjärnflocka

Alunrot är en annan favorit, just denna heter ’Pink Revolution’ och även den kommer få sin plats i rabatten till hösten. Bladverket på alunrot är så vackert och den fungerar perfekt som marktäckare i tex en pionrabatt. Många fantastiska kvalitet hos denna planta!

Sommarblommor-i-kruka-4.jpg

GÖR SÅ HÄR NÄR DU PLANTERAR I KRUKA

A och O för att få en lång och blomrik säsong är att välja en stor kruka och en riktigt bra jord, sedan behöver du bara hjälpa till med lite vatten och möjligen lite stödnäring då och då.

Börja med att låta plantorna stå och dra i vatten ett tag så att de inte är torra när du planterar dem.

Bottna krukan med Hasselfors Garden lecakulor. Med lecakulor i botten fungerar det både som en vattenreservoar med hjälper även till så att jorden inte blir för blöt. Jag använder mig av gamla stumpbyxor som jag fyller med lecakulor, på så sätt kan jag återanvända lecakulorna år efter år. (När jag tömmer de gamla krukorna på jord lägger jag det som en bas i en no-dig-bädd, mer om det kan du läsa HÄR.)

Sommarblommor-i-kruka-7.jpg
Sommarblommor-i-kruka-9.jpg

Fyll på med Hasselfors Garden U-jord till hälften, vattna igenom.

Sommarblommor-i-kruka-15.jpg

Fyll på med mer jord och gör en fördjupning där du placerar din planta. Se till så att den hamnar i samma höjd som i krukan den stod i tidigare och tryck till försiktigt.

Vattna och njut av din blomsterfröjd!

Sommarblommor-i-kruka-76.jpg

Jag hoppas att du tycker att detta blogginlägg är inspirerande och fyller på med blomsterfröjd i sommarstuga, altan eller uteplats. Genom att erbjuda blommor i din trädgård ger det inte bara dig ögonfröjd utan även alla våra kära pollinatörer får lättare att finna den mat de behöver. Du är helt enkelt med och bidrar till den biologiska mångfalden, bra va?

Önskar dig fina lata sommardagar!

// Hanna

P.S Om du gillar det här blogginlägget får du gärna klicka i en like nedan. Då får jag en liten indikation på vad jag ska skriva mer om!

SÅ HÄR GÖR DU EN SPIRALBUNDEN BUKETT

Hanna Wendelbo

INLÄGGET PRESENTERARS I SAMARBETE MED HASSELFORS GARDEN

Spiralbunden-bukett-HannaWendelbo-28.jpg

Visst är det härligt att ge bort en bukett med trädgårdens blommor? Lite extra fint blir det när blommorna är spiralbundna så att det håller ihop. I början kan det vara lite krångligt att binda blommorna så här, men med lite övning kan man fort få upp farten, här förklarar jag tekniken med spiralbunden bukett.

Spiralbunden-bukett-HannaWendelbo-31.jpg

Förra sommaren så bestämde jag mig för att lära mig göra spiralbundna buketter, då gjorde jag en varje dag för att få in tekniken i händerna. Jag plockade olika blommor varje dag, viket gjorde att det hela tiden blev en ny utmaning!

När jag skördar blommor i min trädgård som ska ingå i buketten väljer jag först ut primadonnorna som ska vara huvudnumret i buketten, i det här fallet är det pionerna som ska vara i blickfånget. En primadonna kan tex vara dahlior, liljor, solrosor eller någon annan stor och maffiga blomma som får sätta tonen och uttrycket på buketten. Därefter väljer jag ut något som förstärker uttrycket  av primadonnorna. Oftast kan det vara en blomma som avviker från huvudnumret men som förstärker färgskalan, i det här fallet valde jag kvistar av lila syren. För att både syren och pion ska vara lättare att hantera i buketten tar jag bort alla blad från stjälkarna och väljer ut ett vackert bladverk från något annat i trädgården. I det här fallet föll valet på silverpäron som är så vackert med sina lite sirliga silvergråa blad. För att få i ett lite roligt inslag i buketten, en accent, valde jag aklejor som med sina lustiga former, gör buketten ännu mer intressant. 

Pioner, syrenkvistar, silverpäron och akleja

Pioner, syrenkvistar, silverpäron och akleja

Du behöver:

  • 3 pioner

  • 7 kvistar av syren

  • 12 kvistar silverpäron

  • 5 stjälkar akleja

  • Sax och snöre

Steg 1

Steg 1

Steg 2

Steg 2

Steg 3

Steg 3

Gör så här:

  1. Välj ut en stjälk du vill börja med och håll den rakt upp med vänster hand. Måtta så att du håller tummen på ungefär två tredjedelar avstånd på stjälken av den tänkta bukettens höjd. 

  2. Ta nästa stjälk och placera till vänster om ursprungsstjälken så att det bildas ett kors.

  3. Ta den tredje stjälken och placera till vänster om de övriga två stjälkarna så att du får början på en spiral. Försök att hålla buketten så mjukt och avslappnat som möjligt.

  4. Lägg sedan de kommande stjälkarna i samma vinkel som de första stjälkarna och rotera buketten medsols vid varje ny blomma. Det är svårast att få till det i början, sedan blir det lättare när det fyller ut i handen.

Steg 4

Steg 4

TIPS! När jag gör den här buketten så tänker jag placeringen i buketten av de olika blommorna och även hur de förhåller sig till varandra i höjd. I det här fallet vill jag skapa en bullig och tight bukett och låter pioner och syrenen vara på samma höjd, medan aklejor och silverpäron gärna får vara lite vildare och yvigare och ha en högre placering. När buketten är klar är det lätt att granska och justera höjden på stjälkarna i och med att de är bundna i en spiral. Man kan antingen dra lite lätt i stjälken om man vill att den ska hamna längre ner, eller så kan man försiktig dra upp en blomma till rätt nivå.

När buketten är klar, behåll ditt fasta grepp och vira ett snöre runt midjan ett par varv. Jag tycker att det är lättare att dra åt snöret ordentligt om jag lägger buketten mot en bordskant och tar stöd. Snitta av stjälkarna så att de blir lika långa.

Spiralbunden-bukett-HannaWendelbo-17.jpg
Spiralbunden-bukett-HannaWendelbo-18.jpg

TRÄDGÅRDENS BLOMMOR
Så här års är det de blommande perennerna som är den största tillgången i trädgården väntan på att sommarblommornas flor ska komma igång. Basen och tryggheten för allt mitt odlande är att använda den bästa jorden från Hasselfors Garden. P-jorden är myllig och näringsrik och ger plantorna de största förutsättningarna för att utvecklas till sitt bästa. Med P-jorden som stöttepelare behöver jag bara jordförbättra lite varje vår med kogödsel eller kompost. Jag gillar när odlandet är okomplicerat och ger ett blomstrande resultat!

Spiralbunden-bukett-HannaWendelbo-47.jpg

SYREN

Syrenerna växer som en friväxande häck och brer ut sig tacksamt. Det är helt vanliga bondsyrener, men ack vad ljuvligt de doftar! I och med att jag gärna skördar av en del blommor från buskarna så svarar de genom att skjuta nya friska skott i den goa jorden. Mer odlingsråd hittar du HÄR.

TIPS! När jag skördar syren för snitt, gör jag det gärna på morgonen när busken är pigg och spänstig efter nattens svalka. Om man vill ha det absolut bästa förutsättningarna för att lyckas med syren som snittblomma kan det vara en god ide att ge den en rejäl rotblöta dagen innan eller skörda efter ett kraftig regnfall. Jag skördar syrenerna precis när de första blommorna har börjat slå ut. Jag snittar av med en riktigt vass sax eller sekatör, tar bort alla blad och placerar rakt ner i en hink med varmt vatten. Därefter får syrenen stå och vila på ett svalt ställe ett par timmar. När jag sedan väl använder den i buketten snittar jag om den i ljummet vatten och klipper ett kors i basen. Om den sedan börjar nicka kan man snitta om igen och sätta i varmt vatten. Mer skördetips hittar du HÄR.

AKLEJA

Aklejorna frösår sig villigt här i den mylliga P-jorden i rabatterna. Den dyker med sitt kaxiga uttryck upp både här och var. Så länge man skördar den på morgon eller kväll med en vass sax och placerar direkt i vatten så är den inte speciellt kinkig som snittblomma.

SILVERPÄRON

Silverpäron kallas ibland för Nordens olivträd och det kan jag verkligen förstå! Om man vill kan man låta den växa helt fritt och då får den långa hängande grenar precis som olivträd. Eller så kan man formklippta den som jag gör och ha den som ett silvrigt klot i en plantering. På våren blommar den med små vita rara blommor i kluster och på hösten dyker små frukter upp som är synnerligen dekorativa.

PION

För två år sedan gjorde jag en härlig höstplantering med en upphöjd bädd fylld av pioner. Jag tror det blev sjutton olika pioner som jag planterade i Hasselfors Garden ros och perennjord. I år har plantorna verkligen växt på sig och det är möjligt att skörda. Vill du veta mer om mina drömmars pionrabatt kan du läsa här!

Pionen ska helst plockas när knoppen känns som en fluffig marshmallow när man lätt trycker på den, då är det rätt tid om man vill njuta av den länge i bukett. Skörda med en vass sax, blada av och sätt i vas fylld med vatten och låt vila en stund innan arrangemang eller bukett. Fler bra odlingsråd kan du läsa om här.

Spiralbunden-bukett-HannaWendelbo-34.jpg
Spiralbunden-bukett-HannaWendelbo-24.jpg
Spiralbunden-bukett-HannaWendelbo-30.jpg

Om du vill att din spiralbundna bukett ska få ett långt vasliv så tänk på att inte placera den i direkt solljus eller för varmt. Vill du ytterligare förlänga vaslivet så ställ ut buketten utomhus nattetid, då får den både svalka och förhoppningsvis lite dagg på sig och vaknar upp ny och fräsch!

// Hanna

P.S Om du gillar det här blogginlägget, får du gärna klicka i en “Like” nedan. Då vet jag vad du gillar och kan skriva mer om det!


BIGÅRDEN PÅ NORRVIKEN

Hanna Wendelbo

hannawendelbo-Norrviken-bigården.jpg

Norrvikens Trädgårdar är en fantastisk park på Bjärehalvön, precis utanför Båstad. Som barn firade jag alla mina skolavslutningar här med jordgubbstårta i magen och ett helt sommarlov framför mig, med sådana minnen kanske du förstår att detta är en speciell plats för mig?

I sommar har jag fått äran att planera och plantera blomsterfloret i Bigården, kanske en av de viktigaste platserna i parken. Här kommer du som besökare få njuta av mina noggrant planerade blomsterbäddar som ska ge fullständig njutning för såväl det mänskliga ögat som binas törst av pollen. Årets blomsterflor i Bigården går i honungens varma färgtoner och är en hyllning till bikollektivets myllrande samarbete i våra parker och trädgårdar.

Norrviken-Bigården-HannaWendelbo-35.jpg

Att bina producerar honung vet alla, men den största betydelsen för oss människor är att de pollinerar växter så att det blir frukt och bär. Ungefär en tredjedel av allt vi äter har pollinerats av bin och humlor.

Honungsbina här i bigården på Norrviken har många möjligheter att hitta mat, men de vilda bina som söker föda ute i naturen har det tuffare i vårt moderna samhälle. Du kan hjälpa dem och öppna resturang i din egna trädgård. Tänk om du kan plantera en liknande låda, som här i Bigården, med sommarblommor hemma hos dig?

Norrviken-Bigården-HannaWendelbo-29.jpg

Lådorna här på Norrviken är egentligen en finare utveckling av en vanlig pallkrage. Det är praktiskt att ha upphöjda bäddar eftersom det är en skönare arbetställning både vid plantering och skötsel. Måttet på lådorna här är 150x150 och det ryms ca 80 plantor i varje. Jag har valt att plantera tätt, mycket tätt, men det är för att plantorna har olika tidpunkter för att blomma. I första tidigaste floret, som förhoppningsvis blommar till invigningen den 4 juni är trädgårdsnejlikerot, prästkrage, blåklint och vallmon.

Norrviken-Bigården-HannaWendelbo-45.jpg

Sedan tas floret mer och mer över av jättevädd, slöjsilja, sommarflox, rosenskära, lejongap, för att under senare delen av säsongen erbjuda solrosor, rudbeckia och blomstermorot. Dessutom vill jag att det ska vara en vacker upplevelse varje dag man besöker Bigården, när något har blommat över kommer den plantan tas bort och då får de andra blommorna runt omkring fylla ut. Förhoppningsvis kommer det bli en intrikat och ängsliknande bädd i olika gula toner och djupare accenter i svart när det är som bäst.

Norrviken-Bigården-HannaWendelbo-41.jpg

Inom mode och inredning är gult den största färgen just nu. Otaliga förfrågningar om gula tapeter har jag fått i mitt jobb som mönsterdesigner de senaste åren och otaliga gult färgsatta mönster har jag gjort. Därför var det naturligt att fortsätta med den gula färgskalan i dessa bäddar. Många människor kan även uppleva att gult inte är en önskvärd kulör i sin trädgård, men pollinatörerna älskar gult, så med tanke även på det vill jag inspirera med ett blomsterflor som går i gula nyanser. Aprikos, svavelgult, crème, vanilj, knallgult, hela det gula spektrat ska växa fram här!

Trädgårdsnejlikerot Geum ‘Mai Thai’

Trädgårdsnejlikerot Geum ‘Mai Thai’

Norrviken-Bigården-34.jpg

Växtvalen är tämligen enkla och lätta att applicera på en gräsmatta eller stenläggning hemma hos dig. Utifrån säsong kan olika växter framträda och bjuda på pollen och nektar för våra livsviktiga pollinatörer. Dessutom är samtliga blommor väl valda för att vara vackra till att plocka in och ha som buketter. De flesta sommarblommor blommar ännu rikligare då man skördar av då och då. Win-win för både dig och bina!

Norrviken-Bigården-HannaWendelbo-3.jpg
Norrviken-Bigården-HannaWendelbo-14.jpg

Utifrån hur bigården är uppbyggd vill jag ha högresta blommor i bäddarna, då får bina en brant in och utflygningskurva till sina bikupor. Då blir det även enklare för dig som besökare träda in i den underbart vackra entrén som utgörs av spaljerade äppleträd och uppleva Bigården från insidan. En varm sommardag är det stor aktivitet i bikuporna och det är mycket surr i luften, men håller man sig lugn och sansad så blir du knappast stucken av något bi, speciellt inte med denna blomstrande höga barriär.

Norrviken-Bigården-HannaWendelbo-39.jpg

De mest högresta växterna har fått sin plantering i mitten av bädden för att sedan sätta de lägre ut mot kanterna. Innan jag planterar sätter jag ut alla växter på bädden för att se att det ser bra ut. I det här fallet har jag använt mig av både pluggplantor och omskolade i kruka, detta för att få olika blomningstid på blommorna. jag vill att du ska få en fin upplevelse oavsett när du under säsong besöker platsen.

Norrviken-Bigården-HannaWendelbo-9.jpg

Planteringsarbete pågår!

Årets blomsterflor i Bigården går i honungens varma gula färgtoner, men med accenter i svart för att få ett djup i planteringen. Färgskalan är en hyllning till bikollektivets myllrande samarbete i våra parker och trädgårdar. Binas kollektiva arbetande blir en påminnelse och inspiration till hur vi tillsammans ska hjälpas åt med att sprida värme och glädje. Blomsterfloret blir sinnligt och eteriskt och förhoppningsvis kommer luften fyllas av det lustfyllda ljudet av binnas surr! 

Norrviken-Bigården-25.jpg

Norrviken har för evigt och alltid en speciell plats i mitt hjärta och det är med stor vördnad jag har tagit mig an uppgiften att skapa blomsterfloret i Bigården på Norrviken denna sommar. Uppvuxen ett stenkast här i från, på andra sidan den mäktiga Hallandsåsens rygg. Jag kan tro att det var här på Norrviken mitt intresse för det blomstrande och gröna väcktes till liv. I slutet på januari sådde jag de första fröerna och sedan har jag jag under hela våren sått fler och fler blommor, vattnat, pricklat, skolat, gett näring och avhärdat. Det är en underbar känsla att se alla mina blomsterplantor på plats och det var en ren fröjd att arbeta under blommande körsbärsträd under de två dagar planteringen tog i anspråk.

Norrviken-Bigården-HannaWendelbo-46.jpg

Som designer och mönsterformgivare är blommor och trädgård min största inspiration. Jag plockar gärna en bukett med säsongen flor i min trädgård som jag sedan ritar av och låter flytta in i en mönsterdesign för tyger eller tapeter. Ibland vet jag inte var min design startar, om det är med att så ett frö i jorden eller göra ett penseldrag på akvarellpappret. Allt sitter ihop för mig i ett eget kretslopp. Det här var ett drömuppdrag, vilket jag nog tror att du kan förstå!

Norrviken-Bigården-42.jpg

Växtlista

Trädgårdsnejlikerot ’Mai Thai’

Prästkrage

Jättevädd 

Solros Helianthus Annuus ’Italian White’

Solros Helianthus Annuus ’Vanilla Ice’

Rosenskära Cosmos Bipannatus ’Xanthos’

Rosenskära Cosmos Bipannatus ’Apricot Lemonade’

Rosenskära Cosmos Bipannatus ’Kiiro’

Krasse Tropaeolum majus ’Milkmaid’

Slöjsilja Ammi majus ’Snowflake’

Praktvädd Scabiosa atropurpurea ’Black Knight’

Klint Centaurea cyanus ’Black Boy’

Blomstermorot ’Dara’

Pionvallmo Papaver somniferum ’Black Peony’

Lejongap ’Rocket lemon’

Solboll Craspedia globosa 

Rudbeckia ’Irish Eyes’

Norrviken-Bigården-HannaWendelbo-33.jpg

Hjärtligt välkommen till Bigården på Norrvikens Trädgårdar! Bigården har invigning den 4 juni och då finns jag på plats. Den 7 juli är det Biets Dag och då kan du även träffa de biodlare som har hand om bina på Norrviken. Säsongen pågår fram till 19 september, och jag kan varmt rekommendera dig att skaffa ett säsongskort så att du kan göra många besök och uppleva hur bäddarna växer upp och börjar prunka!

Hoppas att vi ses i parken!

// Hanna

P.S. Om du gillade min bloggpost får du gärna klicka i en “LIKE” nedan, då vet jag vad du gillar och kan skriva mer om det!